Rezervare ON-LINE

calendar
calendar
Miercuri
Joi

Galerie

Atractii turistice din vecinatate PDF Imprimare

Distante:

Biserica Neagra - 200 metri Piata Sfatului - 200 metri
Bastionul Graft – 250 metri Turnul Alb -260 metri
Sinagoga   Veche  de  Rit Ortodox -20m Muntele Tampa - 170 metri
Poarta Ecaterina - 250 metri Biserica Sf. Nicolae - 380 metri
Strada Sforii - 150 metri Casa De Cultura Reduta - 100 metri


BISERICA NEAGRA

Este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei ce dateza din sec. XVI. Cunoscuta de la inceperea constructiei in anul 1385 cu numele de Sf. Maria, biserica isi pastreza numele pina in anul 1689 cind este mistuita in mare parte de un incendiu. Dupa acesta, datorita culorii zidurilor arse a primit denumirea de Biserica Neagra.

Astazi ea pastreaza pe linga o impresionanta si valoroasa colectie de covoare orientale si alte elemente de patrimoniu cum ar fi stranele de la interior si renumita orga cu 4000 de tuburi instalata in anul 1839. Acest monument se evidentiaza la exterior prin dimensiunile ce masoara: 89m lungime, 38m latime, 21m inaltime in interior si 40m inaltime in exterior si este cel mai important obiectiv turistic al Brasovului.

CASA SFATULUI

Ridicata in anul 1420 in piata centrala a vechii cetati cladirea adaposteste la inceput primaria orasului, numita odinioara Rathaus sau Casa Sfatului. Contructia pastreza elemente ale stilului gotic in partea de jos a acesteia iar etajul si turnul sunt construite in stilul Renasterii si al Barocului. Din anul 1950 adaposteste Muzeul de Istorie a judetului Brasov.

PRIMA SCOALA ROMANEASCA

Atestata documentar in anul 1495 cladirea pastreaza si astazi elemente ale stilului baroc de la modificarile ce i-au fost aduse in anii 1760--1761. Ea a fost constuita pe locul in care unii cercetatori sustin ca a fost o alta scoala ce data din sec. XII. Intre anii 1557-1583, Diaconul Coresi tipareste aici 17 titluri in romana si slavona, pe hirtie fabricate intr-o manufactura brasoveana. Astazi cladirea gazduieste Muzeul Primei Scoli Romanesti.

BISERICA SF. NICOLAE

Monument istoric ridicat din piatra in anul 1495, biserica Sf. Nicolae cuprinde elemente gotice, renascentiste si baroce, fiind in fapt o sinteza a acestor stiluri sub inraurire bizantina. Ea a fost atestata documentar in 1292 si amintita in bula papala de la 1399. In perioada interbelica a fost renovata pastrind insa fresce executate de marele pictor Misu Pop.

BISERICA SF. BARTOLOMEU

Cea mai veche cladire existenta in judetul Brasov datind din sec. XII. Contructia a inceput in 1223, arhitectura acesteia pastrind elemente romanice si gotice timpurii. In anul 1842 a fost ridicat turnul actual in locul celui prabusit in 1833.

POARTA ECATERINA

Ridicata in anul 1559 Poarta Catharinei (Ecaterinei) este in prezent cea mai mai bine conservata poarta de acces cu aspect original din oras. Timp de secole a fost singura poarta de acces in oras pe latura de vest a acestuia, avind in plus si rol de "bastion de colt".

PORTA SCHEI

Constructie de piatra si caramida ridicata in anii 1827-1828 in scopul usurarii accesului spre oras din cartierul romanesc.

TURNUL NEGRU

Este unul din turnurile de aparare ale cetatii, ridicat in sec. XIV, ce a primit numele de Turnul Negru in urma incendiului de la 23 iulie 1559, provocat de un traznet. Astazi in spatiile din interior se poate vizita colectia de arme albe si de foc.

TURNUL ALB

A fost ridicat in anul 1494 si facea parte din fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval. Constructia era in forma de semicerc, avea o inaltime de 18m, diametrul de 19m, grosimea zidurilor de aproximativ 4m, avea la interior cinci niveluri de galerii, pentru aparatori si paznici, iar in partea superioara era prevazut cu creneluri. Accesul in turn se facea pe o scara mobila iar aprovizionarea se facea din Bastionul Graft, situat in dreptul turnului ca un pod peste Canalul Graft. Era repartizat spre aparare breslelor de cositorari si aramari. In anul 1689 a fost afectat de un incendiu si a fost renovat in anul 1723.

STRADA SFORII

Cea mai ingusta strada din estul Europei, ce dateaza din sec. XIII. Este singura strada din oras a carei pereti pot fi atinsi cu ambele brate in acelasi timp. Ea a fost restaurata recent si redata circuitului turistic.

 
Facebook!Race for the Breast Cancer Cure